Nazovi 098 884 057 - Ilijana Lončar

  Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar i u 2022. godini nastavlja uspješan projekt organizacije gostovanja profesionalnih plesnih predstava “SVI NA PLESNU PREDSTAVU”. 

  SVI NA PLESNU PREDSTAVU

  SVJETSKI DAN PLESA U POŽEGI
  “REVEL, REVEL”
  Zagrebački plesni ansambl

  U 20 sati – 29. travnja 2022. (petak)

  Cijena: 50 kuna (učenici, studenti i umirovljenici 40 kn.)

  Gdje: Gradsko kazalište Požega

  Rezerviraj ovdje ulaznicu!

  SVI NA PLESNU PREDSTAVU

  Kako do lokacije ?

  Gradsko kazalište Požega

  O PREDSTAVI:

  Ljepota će biti silovita, ili je neće biti.
  (André Breton, Nadja)
  Noćno okupljanje. Mjesto slavljenja. Vrijeme prepuštanja. Polje ostvarenja snova. Sklonište od stvarnosti. Mogućnost da se bude netko drugi. Mogućnost susreta s istinskim sobom.
  PARTY!
  Egzaltacija do iznurenosti. Ulazak u podsvjesno. Prolazak kroz zrcalo. REVEL REVEL nas odvodi na putovanje, u istraživanje slobode bivanja onim što jesi i bivanja skupa s drugima; traganje za nitima koje nas povezuju; vezama koje nas održavaju. Zašto nije dovoljno ostati u vlastitom mjehuru? Zato što kada se usudimo biti zajedno, bez ograničenja, postajemo veći od sebe.
  No, slobodu nije jednostavno spoznati i može nam izmicati. Ako želimo istinski oživjeti vjeru u snagu zajedništva, moramo se suočiti sa slobodom. Gledati u nju, u tu terru incognitu, može biti zastrašujuće. Koliko god zvučalo iznenađujuće, čini se da ipak više volimo živjeti unutar limita, plesati unutar ograničenja, nego zakoračiti u nepoznato.
  Kako prepoznajemo granice koje su postale nevidljive? Što nam je potrebno da bi ih osvijestili? I ima li u tome razlike za žene (još uvijek živeći u svijetu muškaraca)? REVEL REVEL ekipu čini pet žena, pet različitih univerzuma koji ipak dijele zajedničke nazivnike, poglavlja povijesti, prijeđene puteve. I, možda više od svega, spremnost da propitkuju prirodu vlastitih sloboda, u međusobnom preplitanju i amalgamiranju, čiji je ishod čista radost. Njihovo slavljenje je stav, ne bijeg. Njihov odabir radosti usred kaosa i tektonskih promjena kroz koje prolazi naš svijet gleda u nas širom otvorenih očiju. Što vi vidite dok im uzvraćate pogled?
  Katarina Pejović

  Koncept i koreografija / Concept and choreography: Roser López Espinosa
  U izvedbi / Performed by: Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Gendis Putri Kartini, Linda Tarnovski
  Dramaturgija / Dramaturgy: Katarina Pejović
  Glazba / Music: Mark Drillich
  Kostimografija / Costume: Ana Fucijaš
  Scenografija / Set design: Zdravka Ivandija Kirigin
  Oblikovanje rasvjete / Light design: Vesna Kolarec
  Fotografija / Photography: Jelena Janković
  Grafičko oblikovanje / Graphic design: Vladimir Končar
  Tehničko vodstvo / Technical coordination: Saša Fistrić
  Izvedba kostima / Costumes made by: Nikola Barbir
  Umjetničko vodstvo ZPA / ZPA artistic direction: Petra Glad Mažar
  Produkcija i organizacija / Production and organization: Petra Valentić
  Odnosi s javnošću / PR: Ivana Sansević
  Produkcija / Production: Zagrebački plesni ansambl / Zagreb Dance Company
  Ko-produkcija / Co-production: ZKM Zagrebačko kazalište mladih / ZKM Zagreb Youth Theatre
  Uz potporu / Supported by: Grad Zagreb, Ministarstvo kulture RH, A/CE Acción Cultural Española / PICE // City of Zagreb, Ministry of Culture of the Republic of Croatia, A/CE Acción Cultural Española / PICE

  O KOREOGRAFKINJI
  Koreografski rad Roser López Espinose temelji se na snažnoj tjelesnosti, s velikom strašću prema preciznosti, istančanosti, akrobatskim elementima i pojedinostima. Sudioništvo i timski rad glavne su odrednice njezina zaigranog, nestašnog imaginarija koji karakterizira profinjena poetika i dašak humora. Nakon školovanja na Akademiji za kazalište i ples u Amsterdamu i obuke kod bivšeg olimpijskog gimnastičarskog trenera Jaumea Miróa, radila je s brojnim koreografima (Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Pere Faura, Iago Pericot, Katie Duck, Marta Reig Torres…) i filmskim redateljem Isakijem Lacuestom. Svojim autorskim radovima Lowland, November i Hand to hand stekla je međunarodno priznanje i nekoliko nagrada, i redovno je prisutna na međunarodnim pozornicama. 2017. godine koreografirala je L’estol, ansambl predstavu za Nacionalnu plesnu produkciju Katalonije. 2019. godine premijerno je izvedena TRAMA, koja je dobila nagradu kritičara. Roser je gostujuća koreografkinja međunarodnih kompanija kao što su Skånes Dansteater (Švedska), Conny Janssen Danst (Nizozemska), MiR Dance Company (Njemačka) i Zagrebački plesni ansambl. Surađuje s cirkuskim kompanijama Circ Pànic (Katalonija) i Compagnie XY (Francuska), rezidencijalna je umjetnica kazališta Mercat de les Flors 2018-20 i pedagoginja u međunarodnim plesnim centrima.

  O ANSAMBLU
  Zagrebački plesni ansambl (ZPA) utemeljila je plesna umjetnica Lela Gluhak Buneta 1970. godine, a od 2014. vodi ga producentica Petra Glad Mažar. Kroz godine postojanja i smjene više umjetničkih voditelja, ZPA kontinuirano inzistira na originalnim autorskim projektima, visokoj umjetničko-izvođačkoj razini i performativnoj snazi izvođača. Suradnje s koreografima i pedagozima iz zemlje i inozemstva te raznim umjetnicima iz domene kazališne, glazbene i likovne umjetnosti, doprinijele su jedinstvenoj spremnosti ansambla da odgovori na izazove najrazličitijih autorskih poetika i podiže razinu svojih produkcija. Kao takav, ZPA je obilježio karijere velikog broja hrvatskih plesača i plesnih stručnjaka koji danas uspješno djeluju u zemlji i inozemstvu. Za doprinos razvoju hrvatskog kazališta Zagrebački plesni ansambl nagrađen je Nagradama hrvatskog glumišta u kategoriji najbolje koreografije (2004., 2012., 2018.), najbolje plesačice (2004., 2016.), najboljeg plesača (2004., 2006., 2012.), najbolje scenografije (2006.), te najbolje plesne predstave u cjelini (2008., 2012.). Zagrebački plesni ansambl svoje radove kontinuirano predstavlja u kazalištima i na festivalima u Hrvatskoj, a kao hrvatski predstavnik gostovao je diljem svijeta; u gotovo svim europskim zemljama te u Rusiji, Izraelu, Južnoj Koreji, Egiptu, Dominikanskoj republici i Meksiku.

  Kako do predstave?

  REZERVACIJA/KUPOVINA ULAZNICA

  29. travnja 2022. u 20 sati

  GDJE: u Gradskom kazalištu Požega
  Rezervacija ulaznica:

  Ulaznice možete rezervirati niže na ovoj stranici  ili telefon 098 884 057

  Preuzimanje ulaznica i plaćanje na blagajni kazališta sat vremena prije početka predstave.

  Ulaznice po cijeni od 50 kuna (učenici, studenti i umirovljenici 40 kn.)

  NAPOMENA: Ponijeti zaštitne maske

  Rezerviracija - REVEL REVEL

  • termin - 20:00

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.