Nazovi 098 884 057 - Ilijana Lončar

  Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja provođenje projekta organizacije gostovanja profesionalnih plesnih predstava “Svi na plesnu predstavu” uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

  U suradnji s Gradskim kazalištem Požega unutar bogatog programa 2. DANA POŽEŠKOG KAZALIŠTA

  SVI NA PLESNU PREDSTAVU

  ZAGRLJAJI

  24. ožujka 2023.

  petak u 20 sati

  Cijena ulaznice je

  7 EUR/ 52,74 kn.

  (studenti i umirovljenici 5,5 EUR/ 41,44 kn.)

  Gradsko kazalište Požega

  Rezerviraj ovdje ulaznicu!

  SVI NA PLESNU PREDSTAVU

  Kako do lokacije ?

  Gradsko kazalište Požega

  O PREDSTAVI:

  Zagrljaji su koreografsko istraživanje u čijem je fokusu jedna od temeljnih ljudskih potreba; ona za tjelesnom komunikacijom, empatijom i nježnošću iskazivana kroz tjelesni čin grljenja, a koja izostaje u okolnostima pandemije s fokusom na mjeru socijalne distance i nemogućnost tjelesne komunikacije.

  Ako zagrljaj definiramo kao formu izražavanja tjelesne intime, bliskosti, simpatije ili ljubavi između dviju ili više osoba, postavlja se pitanje kako zabrana dodirivanja i grljenja utječe na promjene svakodnevnog ponašanja? Mijenjamo li mi bez tjelesnog kontakta odnos prema poimanju anatomskog krajolika vlastita tijela?

  Utječe li zabrana tjelesne bliskosti na promjenu kolektivnih rituala slavlja i/ili žalovanja. Tijekom zagrljaja naše tijelo izlučuje hormon oksitocin, koji inače ima veliku ulogu tijekom poroda i dojenja. Poznat i kao hormon ljubavi, on ima veliku ulogu u stvaranju odnosa između pojedinaca, važan je za povezivanje i osjećaj bliskosti i povezanosti koja se stvara u ljubavnim, prijateljskim i obiteljskim vezama. Imajući to na umu, kao i složenost međuljudske tjelesne komunikacije, koreografkinja kroz temu zagrljaja kreira svojevrsne portrete ljudi koje karakteriziraju različiti tipovi intimnosti, razotkrivajući lepezu naših potreba za bliskošću, koja nam je gotovo neobjašnjivo oduzeta.

  Predstava ZAGRLJAJI igra redovito na repertoaru HNK Zagreb i uspješno je gostovala na Tjednu suvremenog plesa u Zagrebu (2022.) i Festivalu Ledanzatricienpleinair u Italiji (2022).

  AUTORSKI TIM PREDSTAVE:
  autorica: Ksenija Zec
  suautori i izvođači: Ema Crnić, Petra Hrašćanec, Livio Badurina i Krešimir Mikić
  glazba: Nenad i Alen Sinkauz
  scena: Igor Ruf
  kostimi: Ana Fucijaš
  svjetlo: Bojan Gagić
  produkcija: 21:21 i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

  Kako do predstave?

  REZERVACIJA/KUPOVINA ULAZNICA

  24. ožujka 2023. (petak) s početkom u 20 sati dolazi nam predstava “ZAGRLJAJI”

  u Gradskom kazalištu Požega
  Rezervacija ulaznica:

  Ulaznice po cijeni od 7 EUR/ 52,74 kn. (studenti i umirovljenici 5,5 EUR/ 41,44 kn.) možete rezervirati na www.ilijanaloncar.hr, na broj kazališta 034/ 273 – 161 te na [email protected]

  Ulaznice se podižu 15 min. prije programa inače se vraćaju u prodaju.

  Rezervacija ZAGRLJAJI

  • 7 EUR/ 52,74 kn. (studenti i umirovljenici 5,5 EUR/ 41,44 kn.)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.