Nazovi 098 884 057 - Ilijana Lončar

  U povodu obilježavanja Svjetskog dana plesa i 60 -te obljetnice najstarijeg hrvatskog profesionalnog plesnog ansambla Studija za suvremeni ples, Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar poziva u goste predstavu Martine Tomić “Figure, figure” kao dio dugogodišnjeg projekta organizacije gostovanja profesionalnih plesnih predstava u Požegi “Svi na plesnu predstavu”.

  SVI NA PLESNU PREDSTAVU

  FIGURE, FIGURE

  29. travnja 2023.

  subota u 20 sati

  Cijena ulaznice je

  7 EUR / 5,5 EUR (studenti i umirovljenici)

  u Gradsko kazalište Požega

  Rezerviraj ovdje ulaznicu!

  SVI NA PLESNU PREDSTAVU

  Kako do lokacije ?

  Gradsko kazalište Požega

  O PREDSTAVI:
  Početnu inspiraciju za ovaj plesni ep crpimo iz eseja Giorgia Agambena “The end of the poem”. U tekstu stoji kako poezija nastaje u napetosti između zvuka i značenja. Mogućnost opkoračenja ono je što poeziju dijeli od proze: trenutak kada se rima ne podudara s krajem misli, ali što se događa kada pjesma završi, kada mogućnost opkoračenja više ne postoji, predstavlja li kraj pjesme krizu stiha i poništenje poetskog.

  Analizirajući Baudelaireovu pjesmu i njezin kraj Proust komentira kako je pjesma odjednom uništena, kako je ostala bez daha. Walter Benjamin za kraj druge Baudelaireove pjesme piše kako pjesma odjednom samu sebe prekida kao da pjesma zapravo ne može imati kraj budući da kraj podrazumijeva ono što poeziji nije imanentno: podudaranje zvuka i značenja naslanjajući se na Valeryevu opservaciju kako je poezija prozi ono što je ples hodu opsesiju krajem pjesme prenosimo na pokret.

  Što je kraj pokreta, što početak plesa, u kojem trenutku hod postaje ples, što ako kraj postaje početak tražeći odgovor pokret zaustavljamo u pozama statičnim figurama istražujući pojam figure u svakodnevici, književnosti, sportu, plesu… stvaramo krajolike tijelom (krajolike figura u pokretu) ispitujemo odnos prema (vlastitoj) figuri, tjeramo ju van granica ranije uspostavljenih pokreta izlažemo se koliko nam je ugodno u očekivanoj ženskoj figuri. Što je očekivana ženska figura? Što ako pretjeramo koja je granica i postoji li figura u pokretu postaje ples, donosi niz novih asocijacija i emocija, koje od njih su nam prihvatljive, koje nisu, što one za nas znače i trebaju li nešto značiti, što je tipična figura suvremenog plesa.

  Pet pjevanja zamišljamo kao posvetu plesu tijelu, figuri, kraj(u).

  KOREOGRAFIJA: Martina Tomić
  IZVEDBA: Dina Ekštajn, Ida Jolić, Ana Mrak
  DRAMATURGIJA: Ivana Đula
  OBLIKOVANJE ZVUKA: Luka Vrbanić, BILK
  KOSTIMI: Ana Fucijaš
  OBLIKOVANJE SVJETLA: Toni Modrušan
  GRAFIČKO OBLIKOVANJE TEKSTA: OAZA (Nina Bačun i Roberta Bratović)
  VIZUAL: Lena Kramarić
  FOTOGRAFIJA: Matija Kralj
  PRODUKCIJA: Studio za suvremeni ples: Tena Bošnjaković, Ivan Mrđen
  KOPRODUKCIJA: Nerezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra

  Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

  Kako do predstave?

  REZERVACIJA/KUPOVINA ULAZNICA

  29. travnja 2023. (subota) s početkom u 20 sati dolazi nam predstava “Figure, figure”

  u Gradskom kazalištu Požega
  Rezervacija ulaznica:

  Ulaznice po cijeni od 7 EUR/ 52,74 kn. (studenti i umirovljenici 5,5 EUR/ 41,44 kn.) možete rezervirati na www.ilijanaloncar.hr, na broj kazališta 034/ 273 – 161 te na [email protected]

  Ulaznice se podižu 15 min. prije programa inače se vraćaju u prodaju.

  Rezervacija Figure, figure

  • 7 EUR/ 52,74 kn. (studenti i umirovljenici 5,5 EUR/ 41,44 kn.)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.